Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kräftstjärtar i snapscrème

Njut av kräftstjärtar i snapscrème till Mårten gås. Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt så att inte crèmen blir för tunn.

Kräftstjärtar i snapscrème
Kräftstjärtar i snapscrème
Kräftstjärtar i snapscrème
Foto: Inge Skovdal

Kräftstjärtar i snapscrème

  • 2 burkarkräftstjärtar- (320 g)
  • 2salladslökar
  • 1äpple
  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 msksnaps- gärna med dillsmak
  • 0,5citron- rivet skal
  • 0,5 dldill- hackad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av. Ansa och finstrimla salladslöken. Kärna ur och fintärna äpplet.

  2. Blanda alla ingredienser, spara 8 kräftstjärtar till garnering.

  3. Fördela röran i glas och garnera med de sparade kräftstjärtarna.

Vad tyckte du om receptet?

Att dricka till kräftstjärtar i snapscrème:

OP Anderson Aquavit (42) 139 kr (35 cl). 

Klassisk aquavit med stråk av brödkryddor och lätt ton från fatlagringen.

S:t Eriks Pilsner (1453) Sverige, 15:90 (33 cl). 

Ljust lageröl med friska humletoner, inslag av citrus och balanserad beska.

Jever Fun (1978) Tyskland, 9:80 (33 cl). (alkoholfritt)

Friskt öl med humlearomatiska toner och bra beska.