Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kräftsnittar med prästost

De här snittarna är perfekta att servera på en buffé eller som drinktilltugg i väntan på den perfekta grillglöden. Snittarna går bra att göra ett par dagar i förväg och är sen enkla att skära upp vid servering.

Kräftsnittar med prästost
Kräftsnittar med prästost
Kräftsnittar med prästost
Foto: Ove Lindfors

Botten

  • 75 gsmör
  • 200 gkavring

Fyllning

  • 1 burkkräftstjärtar i lag- 400 g (170 g avrunnen vikt)
  • 1rödlök- liten, finhackad
  • 3 mskdill- hackad
  • 2 mskgräslök- hackad
  • 1,5 dlprästost- finriven lagrad
  • 50 gphiladelphia
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1gelatinblad
  • 0,5 krmcajennepeppar
  • salt

Till garnering

  • gräslök- hackad
  • citron
  • dill

Gör så här

  1. Klä en avlång sockerkaksform som rymmer 1 ½ liter med plastfolie. Smält smöret och låt svalna. Smula brödet i matberedaren. Blanda i smöret. Tryck ut smulorna i formen. Ställ formen 1 timme i kylen.

  2. Låt kräftorna rinna av noga i en sil, pressa ur vätskan. Grovhacka kräftorna.

  3. Blanda kräftor, lök, dill, gräslök, prästost, Philadelphiaost och halva mängden crème fraiche.

  4. Blötlägg gelatinet 5 minuter i kallt vatten. Värm resten av crème fraichen på svag värme i en liten kastrull. Ta från värmen. Lyft upp gelatinet och låt det smälta i crème fraichen. Låt svalna.

  5. Vänd ner gelatinblandningen i kräftröran. Smaka av med peppar och salt.

  6. Fördela smeten över bottnen. Täck över och låt stelna i kylen minst 4 timmar.

  7. Vid servering: Lyft upp tårtan och skär i 16 bitar. Garnera med gräslök, citronbitar och dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök