Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
De här snittarna är perfekta att servera på en buffé eller som drinktilltugg i väntan på den perfekta grillglöden. Snittarna går bra att göra ett par dagar i förväg och är sen enkla att skära upp vid servering.
Klä en avlång sockerkaksform som rymmer 1 ½ liter med plastfolie. Smält smöret och låt svalna. Smula brödet i matberedaren. Blanda i smöret. Tryck ut smulorna i formen. Ställ formen 1 timme i kylen.
Låt kräftorna rinna av noga i en sil, pressa ur vätskan. Grovhacka kräftorna.
Blanda kräftor, lök, dill, gräslök, prästost, Philadelphiaost och halva mängden crème fraiche.
Blötlägg gelatinet 5 minuter i kallt vatten. Värm resten av crème fraichen på svag värme i en liten kastrull. Ta från värmen. Lyft upp gelatinet och låt det smälta i crème fraichen. Låt svalna.
Vänd ner gelatinblandningen i kräftröran. Smaka av med peppar och salt.
Fördela smeten över bottnen. Täck över och låt stelna i kylen minst 4 timmar.
Vid servering: Lyft upp tårtan och skär i 16 bitar. Garnera med gräslök, citronbitar och dill.
Recept från Mitt kök