Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kräftsill. Gör en ättikslag med tomat och dillfrön att lägga in sillen i. En inläggning med karaktär.
Häll av sillen och lägg den i en skål med kallt vatten. Låt den stå i kylen ca 2 timmar.
Blanda vatten, socker och ättika i en kastrull. Skär de torkade tomaterna i bitar och lägg i kastrullen. Koka upp och låt lagen sjuda ca 5 min.
Mixa lagen slät i mixer eller med mixerstav. Rör ner tomatpuré och dillfrön och låt röran kallna.
Låt sillen rinna av ordentligt. Skär den i bitar och blanda med tomatröran. Låt inläggningen stå i kylen ca 3 timmar, så att smakerna hinner mogna. Garnera med dill vid servering.