Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kräftsill

Recept på kräftsill. Gör en ättikslag med tomat och dillfrön att lägga in sillen i. En inläggning med karaktär.

Kräftsill
Kräftsill
Kräftsill
Recept på kräftdsill Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 förpinläggningssill- (420 g)
  • 1 dlvatten
  • 0,5 dlströsocker
  • 3 mskättiksprit- (12 %)
  • 25 gsoltorkade tomater
  • 2 msktomatpuré
  • 0,5 tskdillfrön

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Häll av sillen och lägg den i en skål med kallt vatten. Låt den stå i kylen ca 2 timmar. 

  2. Blanda vatten, socker och ättika i en kastrull. Skär de torkade tomaterna i bitar och lägg i kastrullen. Koka upp och låt lagen sjuda ca 5 min.

  3. Mixa lagen slät i mixer eller med mixerstav. Rör ner tomatpuré och dillfrön och låt röran kallna.

  4. Låt sillen rinna av ordentligt. Skär den i bitar och blanda med tomatröran. Låt inläggningen stå i kylen ca 3 timmar, så att smakerna hinner mogna. Garnera med dill vid servering.

Vad tyckte du om receptet?