Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kräftshot

Kräftshot
Kräftshot
Kräftshot
FOTOGRAF THOMAS CARLEN

Ingredienser

  • 2 dlbuljong- av kräftor
  • 1 dlgrädde
  • 0,5 dlvin- vitt halvtorrt
  • 1,5 mskMaizenaredning- ljus
  • 1 krmchili- explosion, kryddkvarn
  • 1 tskljust muscovadosocker
  • salt- peppar

Spett

  • 8kräftstjärtar
  • 2 tskcitronolivolja
  • 4cocktailpinnar

Gör så här

  1. Koka upp kräftbuljong, grädde och vin. Red soppan med ljus redning, så att soppan blir simmig. Smaka av med chili explosion, råsocker, salt och peppar. Låt soppan sjuda 5 minuter.

  2. Skumma upp den heta soppan med en mixerstav strax innan serveringen i shotglas.

  3. Fräs kräftstjärtarna snabbt i citron-olivolja och trä upp dem på spett. Lägg spetten över glaskanten och dekorera med krondill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök