Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kräftsallad med honungs- och dillvinägrett

Färgglad och fräsch sallad med svenska smaker. Servera den med nygräddat bröd.

Kräftsallad med honungs- och dillvinägrett
Kräftsallad med honungs- och dillvinägrett
Kräftsallad med honungs- och dillvinägrett
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 800 ggrönsaksblandning- fryst, med ris
  • 2 burkarkräftstjärtar- i lag (à 350 g)
  • 2gurkor
  • 100 gsalladsblad- blandade

Dressing

  • 1 knippadill
  • 1 mskhonung- flytande
  • 1citron- rivet skal och saft
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1,25 dlrapsolja

Gör så här

  1. Tina ris- och grönsaksblandningen. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skala och kärna ur gurkan, skär den i mindre bitar.

  2. Blanda ris och grönsaksblandningen med kräftstjärtar, gurka och sallad.

  3. Dressing: Finhacka dillen. Vispa ihop honung, citronsaft och citronskal. Häll i oljan i en tunn stråle och krydda med salt och peppar. Blanda i dillen.

  4. Häll dressingen över salladen eller servera den vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?