Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kräftsallad med färskpotatis och varmrökt lax

Recept på kräftsallad med krämig dressing. Sommarsallad med färskpotatis, melon, kräftor och varmrökt lax.

Kräftsallad med färskpotatis och varmrökt lax
Kräftsallad med färskpotatis och varmrökt lax
Kräftsallad med färskpotatis och varmrökt lax
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gfärskpotatis
  • 0,5citron- rivet skal och saft av
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 dldill- hackad
  • salt
  • peppar- nymald
  • 0,5 litenmelon- ca 400 g
  • 100 gsugar snaps
  • 2lökar- färska, gärna röda
  • 300400 gvarmrökt laxfilé
  • grönsallad
  • 200 gkräftstjärtar- färska eller tinade
  • citronklyftor- till servering

Dressing

  • 50 gbabyspenat
  • 1 dldill- hackad
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1,5 tskdijonsenap
  • 3 dlgrekisk yoghurt
  • 4 mskmajonnäs
  • salt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Tvätta och koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt ånga av och dela den i halvor.

  2. Blanda citron, olivolja, dill, salt och peppar. Blanda den ljumma potatisen med dressingen och låt kallna.

  3. Skär melonköttet i mindre bitar. Ansa och strimla sockerärter och lök. Blanda med potatisen.

  4. Dela laxköttet i bitar.

  5. Lägg grönsallad på ett fat. Lägg på potatissallad, lax och kräftor. Servera med citronklyftor och dressing.

  6. Dressing: Grovhacka spenaten. Mixa spenat, dill, vitlök, senap och halva mängden yoghurt. Vänd ner resten av yoghurten och majonnäs för hand. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök