Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kräftrisotto

Kräftrisotto
Kräftrisotto
Kräftrisotto
FOTOGRAF THOMAS CARLEN

Ingredienser

  • 20kräftor
  • 1gul lök
  • 0,5 litenfänkål
  • 2 dlarborioris
  • 2 msksmör
  • 2 dltomater- cirka finkrossade
  • 0,5 dlvitt vin
  • 1 dlbuljong från koket
  • 1,5 dlvatten- cirka
  • salt- svartpeppar
  • 1 mskdill

Dekoration

  • krondill

Gör så här

  1. Skala alla kräftor utom fyra, som sparas till dekoration. Hacka åtta kräftstjärtar och spara resten till dekoration.

  2. Skala och hacka lök och ansad fänkål. Fräs det i smör i en kastrull tills det blir mjukt. Tillsätt riset och låt det fräsa 1 minut. Tillsätt tomatkross, vitt vin, kräftbuljong och lite vatten efter hand det kokar in. Låt koka på svag värme, cirka 20 minuter.

  3. Rör ner det hackade kräftköttet och smaka av med salt och peppar. Strö över hackad dill. Servera på små fat med kräftstjärtar och en kräfta på varje fat. Dekorera med krondill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök