Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kräftpasta med crème fraiche

God pasta med kräftstjärtar och crème fraiche. Byt ut kräftstjärtarna mot 400 g skalade räkor som variation. 

Kräftpasta med crème fraicheKräftpasta med crème fraicheKräftpasta med crème fraiche
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 300 gpasta- t ex spagetti
  • 2 burkarkräftstjärtar- i lake (à 360 g)
  • 1purjolök
  • 4vitlöksklyftor
  • 1 mskrapsolja
  • 3 msktomatpuré
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 300 gbroccolibuketter- frysta

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.

  2. Låt kräftstjärtarna rinna av. Ansa och strimla purjolöken. Skala och skiva vitlöken. Fräs purjo och vitlök i oljan ca 3 min. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med ca 1 minut. Tillsätt creme fraiche och 1 dl av pastans kokvatten. Smaka av med salt och peppar.

  3. Koka broccolin i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.

  4. Vänd ner kräftstjärtarna i såsen och låt dem bli varma. Servera pastan med kräftsås och broccoli.

Vad tyckte du om receptet?