När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
3 kgkräftor- tinade, kokta
8majskolvar
3lökar- gula
3vitlökar- hela
2apelsiner
20potatisar- små
3 mskrapsolja
1 mskråsocker
8lagerblad
2 msksalt
1 mskcayennepeppar
2 tskchili spicemix- santa maria
2 tsksvartpeppar- nymald
3,5 lvatten
1 flaskaporter- (33 cl)
Gör så här
Skär varje majskolv i tre bitar. Skala och halvera de gula lökarna. Dela vitlökarna i klyftor och skala dem. Skölj apelsinerna noga i ljummet vatten och skär dem i skivor.
Skölj potatisen väl. Har de fint, tunt skal behöver de inte skalas.
Lägg grönsakerna i en gryta. Tillsätt apelsinskivor, olja, socker och kryddor. Häll på vatten och porter och koka upp. Koka under lock ca 20 min.
cajun-recept
Låt kräftorna rinna av och lägg dem i en stor bunke. Sila av spadet från grönsakerna över kräftorna i bunken. Låt kräftorna bli varma och häll sedan bort spadet.
cajun-recept kräftor
Hugg in med händerna! Servera gärna kräftorna på tidningspapper direkt på bordet – det bidrar till den rätta, ruffa inramningen!
Kräftor cajun style recept
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,6 · 68 röster)
Cajun
Det rustika cajunköket uppstod i mötet mellan olika matkulturer i Louisiana på 1700-talet. Fransmän, spanjorer, indianer och afrikaner har satt sin prägel på menyn med sina kryddor, råvaror och traditioner. Typiska smaksättare är paprika, lök, vitlök och chili. Med en speciell redning kallad ”roux”, där smör och vetemjöl får fräsa tillsammans tills smöret är nästan bränt, får rätterna en rökig smak.
Av: Frederik Zäll
Styling: Sophie Berlin
Servera gärna med örtknäcke, krukost och bryggbröd. Se recept nedan.