Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

”Kräftkokt” lax

”Kräftkokt” lax är en god bufférätt. Både dill- och fänkålsfrö ger god lag som påminner om kräftlag. Vill du ha laxen lite mer genomkokt ska termometern gå upp till 55°.

”Kräftkokt” lax
”Kräftkokt” lax
”Kräftkokt” lax
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 900 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 1 tsksalt
  • 2 mskdillfrö
  • 1 mskfänkålsfrö
  • 450 gtomater- krossade
  • 0,5 dlhonung
  • 2 mskäppelcidervinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125° varmluft. Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med salt. Mortla dillfrö och fänkålsfrö lite lätt. Blanda kryddorna med tomater, honung och vinäger.

  2. Häll tomatblandningen över laxen och tillaga mitt i ugnen till 45° innertemperatur, beräkna ca 30 min. Laxen kan serveras både varm och kall.

Vad tyckte du om receptet?