Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kräftkakor med örtkräm


Kräftkakorna paneras med panko ströbröd för att blir riktigt frasiga.

Kräftkakor med örtkräm
Kräftkakor med örtkräm
Kräftkakor med örtkräm

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 300 glaxfilé
  • 300 ghälleflundrafilé
  • 1 dlhavskräftstjärtar
  • 1 dlgrädde
  • 1ägg
  • 0,5lime- rivet skal
  • 1 tsksalt
  • vitpeppar- chili explosion

Panering:

  • 2 dlpanko- asiatiskt ströbröd

Stekning:

  • 0,5 dlmajsolja
  • 2 msksmör

Örtkräm:

  • 100 gbladspenat
  • 0,5 krukabasilikablad
  • 0,5 krukakörvel
  • 0,5 krukacitronmeliss
  • 1 knippadill
  • 3 dlcrème fraiche
  • 0,5lime- rivet skal

Gör så här

  1. Skär fisken i bitar och lägg till­sammans med kräftstjärtarna i matberedaren med kniven monterad. Mixa fisken och kräftstjärtarna med salt och kör med pulsknappen ett par gånger. Tillsätt grädde, ägg och lime­skal. Krydda med vitpeppar och chili explosion. Kör till en jämn fiskfärs.

  2. Forma färsen till små bollar och rulla dem i panko. Stek kräftkakorna i olja och smör, cirka 3 minuter per sida. Ta upp och lägg på fat med halverade tomater och limeklyftor.

  3. Örtkräm: Blanchera spenat, basilika, körvel, citronmeliss och dill i ett durkslag. Spola av med kallt vatten och krama ur vattnet.

  4. Mixa med crème fraiche i en skål. Smaka av med örtsalt och peppar.Servera krämen till kräftkakorna och salladen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök