Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kräftgott i frasigt skal

En smakrik skaldjursröra med en lätt touche av krondill fyller ett frasigt pajskal. Både fyllning och skal kan förbereds dagen innan men bör inte läggas samman förrän strax före servering.

Kräftgott i frasigt skal
Kräftgott i frasigt skal
Kräftgott i frasigt skal

Ingredienser

  • 1,5 dlrågmjöl- grovt
  • 1 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 50 gsmör
  • 0,5 dlkesella
  • 2 mskvatten

Fyllning

  • 4 dlkesella
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1,5 dldill- finhackad
  • 1,5 dlsolroskärnor- rostade
  • 1,5 tsksalt
  • 1 krmcayennepeppar
  • 1,5 mskdijonsenap
  • 2 tskdillfrö- stött
  • 400 gkräftstjärtar- avrunna, rensade

Garnering

  • 1rödlök- i tunna klyftor + dill

Gör så här

  1. Blanda råg- och vetemjöl med bakpulver. Finfördela smöret däri, gärna i matberedare. Tillsätt kesella och vatten och blanda snabbt samman till en deg.

  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila medan ugnen värms till 225°.

  3. Nagga pajskalet med en gaffel och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kallna.

  4. Blanda samtliga ingredienser till fyllningen, utom kräftstjärtarna, i en skål. Dela de väl avrunna kräftstjärtarna i mindre bitar och vänd ner dem i röran. Spara eventuellt några kräftstjärtar till garnering.

  5. Lägg upp fyllningen i pajskalet och garnera med rödlöksklyftor och dill.

Vad tyckte du om receptet?