Recept och styling: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Spröda smördegssnurror med kräftor, västerbottensost och nordiska kryddor som dill och kummin. Tilltuggen är godast nygräddade, men kan förberedas och läggas på en skärbräda med bakpapper i kylen. Sen är det enkelt att flytta över bakpappret på en plåt och grädda strax innan gästerna kommer.
Rulla ut smördegen. Fördela kräftor, ost och kryddor på den nedre delen av degen.
Vik över den ofyllda delen av degen. Platta försiktigt till degpaketet.
Skär degen i cirka 2 centimeter breda remsor. Vrid remsorna och lägg över på plåt med bakplåtspapper.
Vid servering: Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg. Strö på lite kummin, dillfrö och flingsalt.
Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter.
Recept och styling: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök