Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smördegssnurror fyllda med kräftor

Spröda smördegssnurror med kräftor, västerbottensost och nordiska kryddor som dill och kummin. Tilltuggen är godast nygräddade, men kan förberedas och läggas på en skärbräda med bakpapper i kylen. Sen är det enkelt att flytta över bakpappret på en plåt och grädda strax innan gästerna kommer.

Smördegssnurror fyllda med kräftor
Smördegssnurror fyllda med kräftor
Smördegssnurror fyllda med kräftor
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 rullesmördeg- kyld, 250 g
  • 1,5 dlkräftstjärtar- tinade grovhackade
  • 1,5 dlvästerbottensost- grovriven
  • 1 tskdillfrön- stötta
  • 1 tskkumminfrön- stötta

Till pensling

  • 1ägg- till pensling
  • kumminfrön- hela
  • dillfrön- hela
  • flingsalt

Gör så här

  1. Rulla ut smördegen. Fördela kräftor, ost och kryddor på den nedre delen av degen.

  2. Vik över den ofyllda delen av degen. Platta försiktigt till degpaketet.

  3. Skär degen i cirka 2 centimeter breda remsor. Vrid remsorna och lägg över på plåt med bakplåtspapper.

  4. Vid servering: Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg. Strö på lite kummin, dillfrö och flingsalt.

  5. Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept och styling: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök