Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ceviche är från början en peruansk rätt där fisk och skaldjur tillagas av syran från citrusfrukter genom att ligga inlagt färskpressad saft i ett antal timmar eller över natten. Signifikativa smaker för en ceviche är därmed såklart citron och lime, men även chili, koriander och färska grönsaker. Den här kräftcevichen innehåller brännvin, men det går bra att laga ceviche även utan sprit.
Skär tomaterna i smala klyftor. Ansa och finhacka fänkålen. Skala och finhacka rödlöken. Ansa och hacka salladslöken. Hacka koriandern.
Cevichesås: Blanda tomatjuice och chilisås i en skål. Smaka av med tabasco, worchestershire sause, vodka, limesaft och salt. Vänd ner tomater, fänkål, rödlök, salladslök och koriander.
Vänd ner kräftsjärtar i såsen. Täck över med plastfilm och låt stå kallt ca 15 minuter.
Vid servering: Dela och kärna ur avokadorna. Gröp ur och mosa avokadoköttet grovt.
Servera ceviche med grillat surdegsbröd tillsammans med avokado och limeklyftor.
Recept från Mitt kök