Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kräftbröd med dillsmak

Snygga, lite pyssliga bröd, som är roliga att göra. Gör gärna en mall att skära ut dem efter. Baka bröden i god tid och frys in dem så att de är klara till kalaset.

Kräftbröd med dillsmakKräftbröd med dillsmakKräftbröd med dillsmak
Foto: Svante Sjöstedt

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 3 dlvatten
  • 1 mskrapsolja
  • 1ägg
  • 1 tsksalt
  • 1 mskhonung- flytande
  • 0,5 pktdill- klippt, fryst (à 35 g)
  • 9 dlvetemjöl special

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°  och rör ut jästen.

  2. Tillsätt olja, ägg, salt, honung, dill och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.

  3. Dela degen i två delar. Lägg ena delen i kylen om små kräftor ska bakas, så jäser inte degen för mycket.

  4. Kavla degen till ca 1 cm tjocklek. Skär med mjölad kniv eller med brödsporre när du formar bröden som kräftor, gärna efter en mall. Eller dela degen i 2 bitar och forma till stora kräftor.

  5. Låt jäsa på plåt i ca 15 min. Sätt ugnen på 250° för små kräftbröd eller 225° för större.

  6. Grädda mitt i ugnen ca 10 min eller ca 20 min för de större.

Vad tyckte du om receptet?