Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Snygga, lite pyssliga bröd, som är roliga att göra. Gör gärna en mall att skära ut dem efter. Baka bröden i god tid och frys in dem så att de är klara till kalaset.
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37° och rör ut jästen.
Tillsätt olja, ägg, salt, honung, dill och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
Dela degen i två delar. Lägg ena delen i kylen om små kräftor ska bakas, så jäser inte degen för mycket.
Kavla degen till ca 1 cm tjocklek. Skär med mjölad kniv eller med brödsporre när du formar bröden som kräftor, gärna efter en mall. Eller dela degen i 2 bitar och forma till stora kräftor.
Låt jäsa på plåt i ca 15 min. Sätt ugnen på 250° för små kräftbröd eller 225° för större.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min eller ca 20 min för de större.