Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kräftbeignets med dipp

Beignets, som är en sorts munk, är populärt i New Orleans. Där äts det även mycket kräftor. Munkarna är oftast söta men här har vi gjort en matig variant där vi blandar i kräftstjärtar och majs i smeten.

Kräftbeignets med dippKräftbeignets med dippKräftbeignets med dipp
Beignets med dipp Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 250 gkräftstjärtar- utan skal
  • 4salladslökar
  • 1 msksmör
  • 1ägg
  • 1 dlmajs- avrunnen
  • 0,75 tsksalt
  • 0,5 tskcayennepeppar
  • 1 dlvetemjöl

Dippsås

  • 1 dlmajonnäs
  • 1 dlketchup
  • 3 mskpepparrot- riven
  • 0,5 tsktabasco
  • 1 krmsalt

Fritering

  • 1 lrapsolja

Gör så här

  1. Grovhacka kräftstjärtarna. Ansa och finhacka salladslöken. Smält smöret. Blanda ihop kräftstjärtarna med sallads-lök, smör, ägg, majs, salt och cayennepeppar. Rör i mjölet.

  2. Dippsås: Blanda ihop alla ingredienser.

  3. Hetta upp oljan till 160°. Fritera klickar av smeten, några åt gången, tills de är gyllene runtom. Låt rinna av på hushållspapper.

  4. Servera kräftbeignets nyfriterade med dippsåsen.

Vad tyckte du om receptet?

TIPS! Beigneterna är absolut godast om de serveras nyfriterade.