Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krabbsallad

Krabbsallad serveras i krabbskalet. Krabbor varierar ganska mycket i storlek, så köp två om de är små.

KrabbsalladKrabbsalladKrabbsallad
Foto: Linda Dannvin

Ingredienser

  • 1krabba- stor eller 2 mindre
  • 3fikon- färska
  • 1 tskhonung
  • 1 krukakoriander
  • 50 grucola
  • 1 msklime- pressad
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5gurka

Tillbehör

  • knäckebröd
  • färskost- naturell
  • fikon- färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ta ur krabbköttet och ställ åt sidan. Spara skalet.

  2. Halvera fikonen och gröp ut fruktköttet. Grovhacka det och lägg i en smord ugnssäker form. Ringla över honungen och tillaga mitt i ugnen ca 5 min.

  3. Hacka koriander och rucola och blanda med fikonen. Tillsätt limesaft. Krydda med salt och peppar. Vänd i krabbköttet och lägg tillbaka i krabbskalet.

  4. Skala gurkan. Hyvla den med osthyvel längs med. Snurra ihop gurkskivorna, lägg några skivor på krabban och några skivor runt om krabbskalet. Servera  med skivat fikon, knäckebröd och färskost.

Vad tyckte du om receptet?