Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krabbröra med wontonchips

Krabbröra med krispiga wontonchips är underbart lyxigt och gott! Kungskrabba kallas också för spindelkrabba eller rysskrabba. Det är en stor krabba med långa ben.

Krabbröra med wontonchips
Krabbröra med wontonchips
Krabbröra med wontonchips
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 gkungskrabba- ben från
  • 12wontonblad
  • 2 mskrapsolja
  • 0,5 mskfurikake- eller sesamfrön
  • 1 krmflingsalt
  • 1salladslök
  • 0,5lime
  • 2 mskmajonnäs- gärna Hellmanns

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Pensla wontonbladen tunt med olja. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och strö över furikake och flingsalt. Grädda mitt i ugnen 3–5 min tills de fått fin färg. Ta ut och låt kallna.

  2. Klipp upp skalet på krabban och peta ut köttet. Hacka det i mindre bitar.

  3. Ansa och finstrimla salladslöken. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 tsk saft.  Rör ihop krabbkött, lök, limeskal, limesaft och majonnäs.

  4. Servera röran med wontonchipsen.

Vad tyckte du om receptet?