Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krabbröra med krispiga wontonchips är underbart lyxigt och gott! Kungskrabba kallas också för spindelkrabba eller rysskrabba. Det är en stor krabba med långa ben.
Sätt ugnen på 200°. Pensla wontonbladen tunt med olja. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och strö över furikake och flingsalt. Grädda mitt i ugnen 3–5 min tills de fått fin färg. Ta ut och låt kallna.
Klipp upp skalet på krabban och peta ut köttet. Hacka det i mindre bitar.
Ansa och finstrimla salladslöken. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 tsk saft. Rör ihop krabbkött, lök, limeskal, limesaft och majonnäs.
Servera röran med wontonchipsen.