Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krabbelurer

Otroligt god variant av pannkakor som gärna serveras med vispad grädde, lemon curd och färska bär. 

Krabbelurer
Krabbelurer
Krabbelurer
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 1ägg
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlmjölk
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1 tskbakpulver
  • 2 msksmör- till stekning

Garnering

  • strösocker

Tillbehör

  • bär- eller sylt
  • grädde- vispad

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör, vispa inte, till en ganska tjock och klumpfri smet.

  2. Värm en stekpanna på låg värme och lägg i en klick smör. Klicka ner knappt ½ dl smet till varje plätt i stekpannan. Stek krabbelurerna 3–4 min. Vänd på dem och stek den andra sidan ca 1 minut. När du vänder på dem kommer de att jäsa upp en aning. Lägg krabbelurerna på ett fat med socker och strö även socker över dem.

  3. Servera krabbelurerna med bär eller sylt och vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?