Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Klassiska krabbelurer

Krabbelurer är en klassiker som är lätt att variera och sätta sin egen prägel på! Servera dem med lönnsirap som amerikanarna gör, eller med vispad grädde, glass och bananer, doppade i kanel mm.

Klassiska krabbelurerKlassiska krabbelurerKlassiska krabbelurer

Ingredienser

  • 1ägg
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlmjölk
  • 3 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver

Till stekning

  • smör

Garnering

  • strösocker

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör, vispa inte, till en klumpfri smet.

  2. Värm en stekpanna på låg värme och klicka i lite smör. Klicka ner smeten, ca ½ dl åt gången, i stekpannan. Stek 3-4 min. Vänd och stek ca 1 minut på andra sidan till.

  3. Lägg krabbelurerna på ett serveringsfat och strö över socker.

  4. Recept Sara Areng Hembakat

Vad tyckte du om receptet?