Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krabba och hummer med tre såser

Recept på krabba och hummer med olika såser. Av en stor sats majonnäs blandas tre såser.

Krabba och hummer med tre såser
Krabba och hummer med tre såser
Krabba och hummer med tre såser
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2krabbor- kokta
  • 2humrar- kokta

Majonnäs

  • 2äggulor
  • 2,5 tskvitvinsvinäger
  • 1 tskdijonsenap
  • 1 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 3 dlrapsolja

Senap och dill

  • 1 dlmajonnäs
  • 0,5 dlsenap- sötstark
  • 1 dldill- hackad
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Koriander och lime

  • 1 dlmajonnäs
  • 1 dlkoriander- hackad
  • 0,5 dlgräslök- hackad
  • 1 tsksesamolja
  • 1 tsklimeskal- rivet
  • 1vitlöksklyfta- liten, riven
  • 1 krmsalt

Rostad tomat

  • 1 dlmajonnäs
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 2tomater
  • 2 msktomatpuré
  • 1 mskolivolja
  • 2 krmsalt

Tillbehör

  • 1citron
  • surdegsbaguette

Gör så här

  1. Majonnäs: Blanda äggulor, vinäger, senap, salt och peppar i en rundbottnad skål. Tillsätt oljan under vispning, först droppvis och sedan i en jämn stråle. Fördela majonnäsen i tre skålar.

  2. Senap och dill: Blanda majonnäsen med senap och dill. Krydda med peppar.

  3. Koriander och lime: Blanda alla ingredienser.

  4. Rostad tomat: Kärna ur och finhacka chilin. Kärna ur och finhacka tomaterna.  Fräs chili, tomater och tomatpuré i olja i en kastrull ca 2 min. Låt kallna. Blanda med majonnäsen och krydda med salt.

  5. Skär krabborna i halvor med en stor kniv. Knäck klorna. Dela hummern. Krossa klorna.

  6. Lägg upp krabba och hummer på ett stort fat. Servera med såserna, citron och bröd.

Vad tyckte du om receptet?