Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på krabba och hummer med olika såser. Av en stor sats majonnäs blandas tre såser.
Majonnäs: Blanda äggulor, vinäger, senap, salt och peppar i en rundbottnad skål. Tillsätt oljan under vispning, först droppvis och sedan i en jämn stråle. Fördela majonnäsen i tre skålar.
Senap och dill: Blanda majonnäsen med senap och dill. Krydda med peppar.
Koriander och lime: Blanda alla ingredienser.
Rostad tomat: Kärna ur och finhacka chilin. Kärna ur och finhacka tomaterna. Fräs chili, tomater och tomatpuré i olja i en kastrull ca 2 min. Låt kallna. Blanda med majonnäsen och krydda med salt.
Skär krabborna i halvor med en stor kniv. Knäck klorna. Dela hummern. Krossa klorna.
Lägg upp krabba och hummer på ett stort fat. Servera med såserna, citron och bröd.