Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krabba med risnudlar

Krabba med risnudlar är en enkel nudelrätt som lyxas till med vitt vin och färsk krabba.

Krabba med risnudlarKrabba med risnudlarKrabba med risnudlar
Foto: Linda Dannvin

Ingredienser

  • 400 gkrabbkött- vitt
  • 200 grisnudlar
  • 1lime- + 1
  • 0,5 dlrapsolja- + 1 dl
  • 4tomater- stora på kvist
  • 1 knippabladpersilja- stor
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 1 dlvatten

Gör så här

  1. Knäck krabbklorna och peta ut allt kött ur krabborna.

  2. Koka upp en kastrull med vatten och salt. Lägg i risnudlar när vattnet kokat upp och låt stå ca 2 min. Spola av nudlarna i kallt vatten. Halvera och pressa saften ur 1 lime. Blanda nudlarna med limesaft och 1/2 dl olja.

  3. Skär tomaterna i bitar. Grovhacka persiljan. Kärna ur och finhacka chilin.

  4. Stek tomater, persilja och chili i 1 dl olja ca 2 min. Skala och pressa  vitlöken. Krydda med salt och peppar, låt steka ca 5 min. Häll i vinet, låt det koka in. Tillsätt vattnet. Låt koka ytterligare ca 5 min.

  5. Vänd i krabbköttet så att det blir varmt. Häll i nudlarna och blanda med såsen så att de blir varma. Pressa över saften från 1 lime. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?