Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Krabba med kronärtskocksröra och nötig sallad

Det vanligaste krabbtillbehöret, hovmästarsås, ersätts här med en krämig röra av kronärtskockor. Röran har en god, syrlig smak av dijonsenap, citron och soltorkade tomater. Sallad med knapriga nötter och krämig avokado passar bra till både krabba och röra.

Krabba med kronärtskocksröra och nötig salladKrabba med kronärtskocksröra och nötig salladKrabba med kronärtskocksröra och nötig sallad
Krabba med kronärtskocksröra Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2krabbor- välmatade (à ca 600 g)

Röra

  • 1 burkkronärtskockshjärtan- marinerade (190 g)
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 mskpressad citron
  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 4soltorkade tomater- marinerade
  • 0,5 dldill- hackad
  • 1 krmsalt
  • 1 krmnymald svartpeppar

Sallad

  • 1 påsemâchesallad- (65 g)
  • 1avokado
  • 1schalottenlök
  • 0,5 dlhasselnötter- skalade och rostade
  • 2 mskolivolja
  • 2 tsksherryvinäger
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmnymald svartpeppar

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Röra: Låt kronärtskockorna rinna av. Mixa dem tillsammans med senap och citronsaft med stavmixer. Rör i yoghurten. Finhacka tomaterna och blanda ner dem och dillen i röran. Krydda med salt och peppar.

  2. Sallad: Halvera, kärna ur och gröp ut fruktköttet ur avokadon. Skär det i bitar. Skala och skiva löken. Grovhacka nötterna. Blanda salladen med olja och vinäger och krydda med salt och peppar. Vänd i avokado, lök och nötter.

  3. Halvera krabborna.

  4. Servera krabborna med -kronärtskocksröra och sallad. Garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?