Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Paté på gris med pistaschnötter

Paté på gris med pistaschnötter är en arbetad paté. Se till att alla ingredienser och även bunken är kylskåpskalla.

Paté på gris med pistaschnötter
Paté på gris med pistaschnötter
Paté på gris med pistaschnötter
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 750 gfläskkarré
  • 2ägg
  • 1 msksalt
  • 2 tskrosépeppar
  • 1,25 tsksvartpeppar
  • 0,5 msktimjan
  • 100 gpistaschnötter
  • 5 dlvispgrädde
  • 1 mskkonjak

Tillbehör

  • rödbetssallad
  • inlagd gurka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Skär karrén i bitar och mal den två gånger i köttkvarn. Stöt rosé- och svartpeppar i en mortel. Grovhacka nötterna.

  2. Blanda färs, ägg och salt i en matberedare. Tillsätt peppar och timjan och sedan grädden i en tunn stråle tills färsen är smidig. Blanda i pistaschnötter och konjak.

  3. Häll smeten i en smord avlång form, ca 1 1/2 liter, med ett tillklippt bakplåtspapper i botten. Täck med aluminiumfolie. Ställ formen i en långpanna och fyll upp med vatten till hälften.

  4. Tillaga mitt i ugnen ca 2 timmar, till 75° innertemperatur.  Låt patén kallna.

  5. Servera med rödbetssallad och tunt hyvlad inlagd gurka.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Christian Hellberg