Recept av Christian Hellberg
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Paté på gris med pistaschnötter är en arbetad paté. Se till att alla ingredienser och även bunken är kylskåpskalla.
Sätt ugnen på 150°. Skär karrén i bitar och mal den två gånger i köttkvarn. Stöt rosé- och svartpeppar i en mortel. Grovhacka nötterna.
Blanda färs, ägg och salt i en matberedare. Tillsätt peppar och timjan och sedan grädden i en tunn stråle tills färsen är smidig. Blanda i pistaschnötter och konjak.
Häll smeten i en smord avlång form, ca 1 1/2 liter, med ett tillklippt bakplåtspapper i botten. Täck med aluminiumfolie. Ställ formen i en långpanna och fyll upp med vatten till hälften.
Tillaga mitt i ugnen ca 2 timmar, till 75° innertemperatur. Låt patén kallna.
Servera med rödbetssallad och tunt hyvlad inlagd gurka.
Recept av Christian Hellberg