Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttgryta med selleri och parmesancrème

Köttgryta med selleri och parmesancrème blir bara godare om den lagas dagen innan den ska serveras.

Köttgryta med selleri och parmesancrèmeKöttgryta med selleri och parmesancrèmeKöttgryta med selleri och parmesancrème
Foto: Magnus Skoglöf

Ingredienser

  • 1,5 kgnötkött- t ex märgpipa
  • 3 msksmör
  • 3 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 400 grotselleri
  • 2gula lökar
  • 4vitlöksklyftor
  • 2 tskströsocker
  • 0,75 krukatimjan
  • 2 dlrött vin
  • 2 dlvatten
  • 1 msksoja- kinesisk
  • 300 gharicots verts- frysta

Parmesancrème

  • 3 dlcrème fraiche- lätt
  • 1,5 dlparmesan- riven
  • 0,25 krukatimjan- hackad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i ca 3 x 3 cm stora ­bitar. Bryn det i omgångar i 2 msk smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Krydda med 2 tsk salt och 1/2 tsk peppar.

  2. Skala och skär rotsellerin i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek selleri, lök och vitlök i 1 msk smör i en stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och socker. Lägg nästan allt fräs i grytan, spara lite till garnering.

  3. Hacka 1/2 kruka timjan och blanda ner i grytan. Häll över vin, vatten och soja . Låt grytan sjuda under lock tills köttet är mört, ca 2 timmar. Blanda ner haricots verts i grytan och låt koka ytterligare ca 5 min.

  4. Parmesancrème: Blanda crème fraiche, parmesan och timjan. Krydda med salt och peppar.

  5. Hacka 1/4 kruka timjan och blanda med det ­sparade sellerifräset. Strö över grytan. Servera med parmesancrème och bröd.

Vad tyckte du om receptet?