Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttgryta med salsa verde

Blir det något över av köttgrytan kan resterna enkelt förvandlas till en god lunchsoppa med tortellini. Serveras med salsa verde.

Köttgryta med salsa verde
Köttgryta med salsa verde
Köttgryta med salsa verde
Annika Broman

Kött- och rotfruktsgryta

  • 1 kgnötstek- bog eller fransyska
  • 4 stmorötter
  • 0,5 strotselleri
  • 1 stpurjolök- 15 cm
  • 2 stgulbeta- eller polkabeta
  • 2 stlagerblad
  • 1 tsksalvia- finhackad(torkad går bra)
  • 15 stsvartpepparkorn
  • 2 msksalt
  • 10 stpotatisar
  • vatten- så det täcker köttet

Salsa verde

  • 200 gpersilja- i bunt
  • 1 stcitron
  • 1 dlolivolja
  • 0,5 dlkapris
  • 23 stsardeller

Gör så här

  1. Lägg köttet i en stor kastrull och häll på vatten så att det täcker.

  2. Skala, rensa och skär alla grönsaker, utom potatisen, i grova bitar. Lägg i kryddorna och grönsakerna. Lägg på lock och låt småsjuda på spisen i 3–4 timmar. (2 timmar, om du har tryckkokare). Skumma lite då och då. Smaka av med salt.

  3. Skala och klyfta potatisen och låt den koka mjuk i grytan i 15-20 minuter.

  4. Sås: Mixa samman alla ingredienser i en matberedare. Smaka av med salt och peppar. Servera den härligt vitaminstinna gröna såsen till grytan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök