Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Köttgryta med risoni kan också lagas med grytbitar av lammstek, då är koktiden ca 1 timme.
Putsa och skär köttet i ca 3 x 3 cm stora bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn köttet i 2 msk olja i omgångar i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg över köttet undan för undan i en gryta. Stek löken i 2 msk olja och lägg över den i grytan. Tillsätt tomater, vatten, vin och buljongtärningar.
Skala och skär morötterna i små tärningar. Ansa och fintärna sellerin. Fräs morötter och selleri i ½ dl olja i en stekpanna. Lägg hälften av fräset i grytan. Låt småkoka under lock tills köttet är mört, 1 ½–2 timmar.
Blanda ner det sparade grönsaksfräset och risonin i grytan och sjud utan lock ca 15 min. Rör då och då så att inte risonin fastnar i bottnen. Blanda ner rosmarin i grytan och servera med bröd.