Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttgryta med chorizo och krämig polenta

Recept på köttgryta med chorizo, polenta och sallad på bönor, broccoli och paprika. Köttet ska inte brynas i förväg, vilket gör grytan lättlagad. Värm grytan medan du lagar polentan, den är klar på en kvart.

Köttgryta med chorizo och krämig polentaKöttgryta med chorizo och krämig polentaKöttgryta med chorizo och krämig polenta
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 800 gnötkött- av högrev eller bog eller 600g rostbiff
  • 2 mskkinesisk soja
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskrapsolja
  • 1,5 tskchilipulver
  • 1 tskoregano
  • 400 gtomater- krossade (1 burk)
  • 2lagerblad
  • 0,5 mskbrun farin
  • 0,5 dlvatten
  • 1 tärningarköttbuljong
  • 3chorizo

Tillbehör

  • 410 gsvarta bönor- (1 burk)
  • 3paprikor- i olika färger
  • 1rödlök
  • 200 gbroccoli

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i bitar, ca 2 x 2 cm, och blanda dem med soja.

  2. Skala och hacka lök och vitlök. Stek löken mjuk i oljan. Tillsätt kryddorna och låt fräsa med ca 1 minut.

  3. Tillsätt tomater, lagerblad, farin, vatten och smulad buljongtärning. Koka upp och lägg ner köttbitarna. Sjud under lock 1 1/2–2 timmar tills köttet är riktigt mört.

  4. Skiva korven. Lägg den i grytan och låt koka upp.

  5. Servera med krämig polenta och svarta bönor, paprika- och rödlökssallad och broccoli.

Vad tyckte du om receptet?