Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Blanda kött, högrev, med rött vin, tomater, lök och andra goda grönsaker och örter. Låt grytan sköta sig själv i ugnen och den får gärna göras dagen innan för att alla smaker skall komma fram.
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär köttet i grova bitar och krydda med salt och peppar.
Hetta upp smör och olja i en panna och bryn köttet runtom. Pudra över vetemjöl och stek ytterligare någon minut. Lägg köttet i en gryta som tål ugnsvärme. Skölj ur pannan med vattnet och häll över i grytan.
Skala vitlök, lök, morötter och palsternacka. Skär grönsakerna i grova bitar och lägg i grytan och tillsätt vin, kalvfond, tomatpuré och kryddor.
Ställ in grytan med lock i mitten av ugnen och baka i ungefär 3 timmar tills köttet är riktigt mört. Servera med nybakat bröd.
Recept från Mitt kök