Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttgryta i ugn av högrev

Blanda kött, högrev, med rött vin, tomater, lök och andra goda grönsaker och örter. Låt grytan sköta sig själv i ugnen och den får gärna göras dagen innan för att alla smaker skall komma fram.

Köttgryta i ugn av högrev
Köttgryta i ugn av högrev
Köttgryta i ugn av högrev
Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 500 ghögrev
  • 1 tsksalt
  • svartpeppar
  • 1 msksmör- + 1 msk olivolja
  • 2 mskvetemjöl
  • 1 dlvatten
  • 2vitlöksklyftor
  • 1gul lök
  • 3morötter
  • 2palsternackor
  • 1 flaskarött vin- fruktigt
  • 0,5 dlkalvfond
  • 2 msktomatpuré
  • 1anchochilipeppar- eller 1 röd spansk chilifrukt

  • 1 tskkanel
  • 2lagerblad
  • 1timjan

Till servering:


  • bröd- nybakat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Skär köttet i grova bitar och krydda med salt och peppar.

  3. Hetta upp smör och olja i en panna och bryn köttet runtom. Pudra över vetemjöl och stek ytterligare någon minut. Lägg köttet i en gryta som tål ugnsvärme. Skölj ur pannan med vattnet och häll över i grytan.

  4. Skala vitlök, lök, morötter och ­palsternacka. Skär grönsakerna i grova bitar och lägg i grytan och tillsätt vin, kalvfond, tomatpuré och kryddor.

  5. Ställ in grytan med lock i mitten av ugnen och baka i ungefär 3 timmar tills köttet är riktigt mört. Servera med nybakat bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök