Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bryn färsen i en stor gryta med olja på hög värme. Rör om med trägaffel under tiden, så att färsen smular sig.
Skala och riv lök, morötter, palsternackor, potatisar, ansade selleristjälkar och delade tomater på grov skiva i matberedaren. Tillsätt i grytan och späd med vatten och kalvfond. Smaksätt med spiskummin, paprikapulver och kardemumma. Rör om och låt soppan koka upp och sedan sjuda i 30 minuter.
Smaka av med salt och peppar. Så långt kan du förbereda. Kyl soppan. Den kan också frysas in i plastburkar med lock. Tina i gryta och låt den koka upp. Strö över hackad persilja.
Gör chilicrème genom att blanda crème fraiche med chilisås i en skål. Servera soppan med en klick chilicrème och nybakade solrosbullar.
Recept från Mitt kök