Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttfärssoppa med rotfrukter & chilicrème

Köttfärssoppa med rotfrukter & chilicrème
Köttfärssoppa med rotfrukter & chilicrème
Köttfärssoppa med rotfrukter & chilicrème
THOMAS CARLéN

Kryddig soppa med som är enkel att laga.

  • 500 gnötfärs
  • 2 mskrapsolja
  • 2gula lökar
  • 2morötter
  • 2palsternackor
  • 2potatisar
  • 2 stjälkarselleri
  • 2tomater- (eller inkråmet från tomaterna i tabbouhlen)
  • 1,5 lvatten
  • 0,75 dlkalvfond
  • 1 tskspiskummin
  • 2 tskrökt paprikapulver
  • 2 krmkardemumma- mald
  • salt- peppar

Chilicrème

  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 mskchilisås

Till garnering

  • 0,5 dlpersilja- hackad

Gör så här

  1. Bryn färsen i en stor gryta med olja på hög värme. Rör om med trägaffel under tiden, så att färsen smular sig.

  2. Skala och riv lök, morötter, palsternackor, potatisar, ansade selleristjälkar och delade tomater på grov skiva i matberedaren. Tillsätt i grytan och späd med vatten och kalvfond. Smaksätt med spiskummin, paprikapulver och kardemumma. Rör om och låt soppan koka upp och sedan sjuda i 30 minuter.

  3. Smaka av med salt och peppar. Så långt kan du förbereda. Kyl soppan. Den kan också frysas in i plastburkar med lock. Tina i gryta och låt den koka upp. Strö över hackad persilja.

  4. Gör chilicrème genom att blanda crème fraiche med chilisås i en skål. Servera soppan med en klick chilicrème och nybakade solrosbullar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök