Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på köttfärssoppa med rotfrukter toppad med persiljekräm. Värmande kryddor gör den här köttfärssoppan extra välgörande ruggiga dagar.
Bryn färsen i en stor gryta med olja, på hög värme. Rör om med trägaffel under tiden, så att färsen smular sig.
Skala och riv lök, morötter, palsternackor och potatisar på grov skiva i matberedaren. Skiva selleristjälkarna tunt. Tillsätt allt i grytan och fräs med köttfärsen i någon minut. Späd med vatten och kalvfond. Smaksätt med tomatpuré, spiskummin, paprikapulver och kardemumma. Rör om och låt soppan koka upp och därefter sjuda i minst 20 minuter. Späd med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
Persiljekräm: Lägg persiljebladen i en sil och häll över kokande vatten. Skölj av med kallt vatten. Krama ur vattnet och lägg persiljan i en mixerbägare. Tillsätt crème fraiche och mixa till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
Garnera med selleristjälkar och servera med en klick persiljekräm och rostat bröd.
Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök