Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttfärssoppa med paprika och texmexkryddor – som räcker till många!

Recept på köttfärssoppa med paprika och texmexkryddor för 30 personer. Soppan går utmärkt att förbereda dagen före. Spara persiljan och garnera vid servering.

Köttfärssoppa med paprika och texmexkryddor – som räcker till många!
Köttfärssoppa med paprika och texmexkryddor – som räcker till många!
Köttfärssoppa med paprika och texmexkryddor – som räcker till många!
Recept på köttfärssoppa med paprika och texmexkryddor som räcker till 30 personer. Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 7gula lökar
  • 1vitlök
  • 2 kgpotatis
  • 2 kgköttfärs
  • 5 mskolivolja
  • 3 mskspiskummin
  • 3 mskoregano
  • 2,5 mskchilipulver
  • 2,5 msksalt
  • 0,5 tskcayennepeppar
  • 10 tärningarköttbuljong
  • 2500 gtomater- krossade
  • 5 lvatten
  • 6röda paprikor
  • 2 dlbladpersilja- strimlad

Tillbehör

  • 1 lgräddfil

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär potatisen i små tärningar.

  2. Bryn köttfärsen i oljan i en gryta. Krydda med spiskummin, oregano, salt och peppar. Tillsätt lök och vitlök och låt steka med 2–3 min. Tillsätt smulade buljongtärningar. Häll över tomater och vatten. Rör om och låt koka upp.

  3. Rör i potatisen och låt soppan koka under lock ca 10 min. Kärna ur och tärna paprikan smått. Rör ner paprika och persilja i soppan och koka ytterligare ca 5 min.

  4. Servera soppan med gräddfil och bröd.

Vad tyckte du om receptet?