Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttfärssoppa med ostkräm och kikärtschips

Recept på god och lättlagad köttfärssoppa. Kikärtschipsen innehåller även gröna ärter och svarta bönor vilket ger dem ett trevligt prickigt utseende förutom ett gott ”knaper” till soppan.

Köttfärssoppa med ostkräm och kikärtschipsKöttfärssoppa med ostkräm och kikärtschipsKöttfärssoppa med ostkräm och kikärtschips
Köttfärssoppa med ostkräm. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 400 gnötfärs
  • 300 gpotatis
  • 1gul lök
  • 2paprikor- gärna i olika färger
  • 3hönsbuljongtärningar
  • 1 burkkrossade tomater- (400 g)
  • 75 gädelost- eller annan blåmögelost
  • 1,5 dlgräddfil
  • 1 påsechips- -kikärts, (Santa Maria 80 g)
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i små tärningar. Skala och finhacka löken. Fräs potatis och lök i 1 msk olja i en gryta ca 2 min.

  2. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda ner färs och paprika i grytan och stek på hög värme under omrörning tills färsen fått fin färg ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Häll över 1 liter vatten och smula i buljongtärningarna. Låt soppan koka under lock ca 10 min. Blanda ner ­tomaterna i grytan och låt koka ­ytterligare ca 5 min.

  3. Mixa osten med en gaffel och ­blanda i gräddfilen. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Grovkrossa hälften av chipsen. Häll upp soppan i skålar och klicka i ostkrämen. Toppa med krossade chips och servera resten av chipsen vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?

Andra goda rätter med köttfärs hittar du här: