Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttfärssås, thai

Köttfärssås som verkligen är snabblagad. Äggnudlar eller jasminris passar bra till.

Rätten kryddas med thaibasilika eller koriander som är typiska thailändska örtkryddor. Currypastan hittar du på asiatiska hyllan i välsorterade livsmedelsbutiker. Finns inte den kan man ersätta med röd thaicurrypasta.

Köttfärssås, thaiKöttfärssås, thaiKöttfärssås, thai
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1gul lök- stor
  • 2 mskmassaman curry pasta- (Santa Maria)
  • 1 mskrapsolja
  • 400 gnötfärs- eller mager fläskfärs
  • 4 dlkokosmjölk
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 2 tskchilipasta- eller sambal oelek
  • 2 tskfisksås- asiatisk
  • 1 tskströsocker
  • 10 bladthaibasilika- eller koriander

Tillbehör

  • äggnudlar

Gör så här

  1. Skala och skär löken i bitar. Fräs lök och currypasta i olja 2–3 min. Blanda ner färsen och bryn den lätt. Häll i kokosmjölken.

  2. Kärna ur och strimla chilin och tillsätt den samt chilipasta, salt och socker. Låt köttfärssåsen koka på svag värme ca 10 min.

  3. Blanda ner thaibasilika strax före servering. Servera med  äggnudlar.

Vad tyckte du om receptet?