Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttfärssås – recept på bolognese

Recept på spagetti bolognese. Servera tillsammans med nykokt pasta och basilika. Du kan också använda såsen som fyllning i till exempel paj eller lasagne.

Köttfärssås – recept på bologneseKöttfärssås – recept på bologneseKöttfärssås – recept på bolognese
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 500 gnötfärs
  • 1gul lök
  • 12vitlöksklyftor
  • 1 stormorot- eller snackmorötter
  • 3 mskolivolja
  • 2 dlrödvin- gärna matlagningsvin
  • 34 msktomatpuré
  • 2 burkarkrossade tomater
  • 23lagerblad
  • salt- peppar

Till servering

  • 4 portpasta- nykokt
  • basilika

Gör så här

  1. Skala och hacka lök, vitlök och morot.

  2. Fräs lök och vitlök i oljan i en stor gryta ca 3 minuter. Tillsätt färsen och fräs den smulig under omrörning, 5-10 minuter. Blanda i morötterna och fräs ca 3 minuter. Häll på vinet och låt det koka in. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och lagerblad och koka upp under omrörning. Sjud ca 40 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  3. Servera med nykokt pasta och basilika.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Lena Söderström (@tastybylenasoderstrom) Foto: Eva Hildén

Recept från Mitt kök