Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttfärssås med kryddpeppar

Köttfärssås med kryddpeppar som blir krämigt god av en klick crème fraiche som tillsätts strax före servering.

Köttfärssås med kryddpeppar
Köttfärssås med kryddpeppar
Köttfärssås med kryddpeppar
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 400 gblandfärs- eller nötfärs
  • 2rödlökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 msksmör
  • 3 mskbalsamvinäger
  • 2 msksoja- kinesisk
  • 4 msksenap- skånsk
  • 1 tärningarköttbuljong
  • 2 dlvatten
  • 2 tskkryddpeppar- mald
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 tsksalt
  • 2 dlcrème fraiche- lätt

Garnering

  • persilja- hackad

Tillbehör

  • pasta- t ex tagliatelle
  • broccoli

Gör så här

  1. Skala och strimla löken. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Fräs löken i smör i en gryta. Tillsätt färsen och låt den steka med tills den är smulig och har fått fin färg.

  3. Tillsätt vinäger, soja, senap, buljongtärning, vatten, krydd- och svartpeppar och salt. Låt koka ca 10 min.

  4. Rör i crème fraiche och låt koka upp. Strö över persilja och servera med pasta och broccoli.

Vad tyckte du om receptet?