Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttfärssås bourguignon



Boeuf bourguignon - Burgundisk köttgryta - har inspirerat till den här mustiga köttfärssåsen. Servera med potatismos eller kokt potatis.

Köttfärssås bourguignon


Köttfärssås bourguignon


Köttfärssås bourguignon


Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gnötfärs
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1morot
  • 2 stjälkarblekselleri
  • 1 skivasidfläsk- rimmat
  • smör
  • 2 dlvatten
  • 3 mskoxfond med rödvin- koncentrerad fond på flaska
  • 2 dlrödvin
  • 2 tskkinesisk soja
  • 2 tsktimjan
  • 2lagerblad
  • 200 gsmålök- ca
  • 200 gchampinjoner- ca små
  • salt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och hacka lök, vitlök och morot. Strimla selleri och fläsk.

  2. Fräs grönsaker och fläsk i smör i en gryta. Tillsätt köttfärsen och stek den smulig.

  3. Tillsätt vatten, fond, vin, soja och kryddor. Koka såsen under lock cirka 30 minuter.

  4. Skala löken. Bryn lök och champinjoner i smör i en stekpanna. Tillsätt löken och champinjonerna i grytan. Koka ytterligare cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök