Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttfärsrulle fylld med lök, persilja och västerbottensost

En köttfärsrulle fylld med godsaker som lök, persilja och Västerbottensost. Tänk på att 2 formar ska få plats samtidigt i ugnen, alternativt kan du använda en stor långpanna till alltsammans.

Köttfärsrulle fylld med lök, persilja och västerbottensost
Köttfärsrulle fylld med lök, persilja och västerbottensost
Köttfärsrulle fylld med lök, persilja och västerbottensost
Annika Broman

Ingredienser

  • 5 mskströbröd
  • 1,5 dlmjölk
  • 1 litengul lök
  • 600 gblandfärs
  • 1ägg
  • 1 tsksalt
  • svartpeppar
  • olja- lite, att pensla med
  • 2gula lökar
  • margarin- eller smör, att steka i
  • 100 gvästerbottensost- riven
  • 1,5 dlpersilja- finhackad
  • 6potatisar
  • 2morötter
  • 200 gkålrot
  • 1palsternacka
  • salt
  • margarin- eller smör, en klick
  • 1,5 dlvästerbottensost- riven
  • 3 dlgräddfil
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med att skala och skära potatis, morot, kålrot och palsternacka i bitar. Lägg rotfrukterna i en smord ugnsfast form. Salta och lägg på några klickar margarin eller smör. Ugnsbaka rotfrukterna i 225 grader i 40 minuter.

  2. Häll ströbrödet i en bunke. Häll på mjölken och låt ströbrödet svälla i 10 minuter.

  3. Hacka löken fint. Tillsätt lök, blandfärs, ägg, salt och peppar och rör ihop till en slät smet. Platta ut färsen på gladpack till en cirka 25 x 20 centimeter stor kaka.

  4. Skär löken i skivor och stek den i lite margarin eller smör i en stekpanna. Fördela lök, riven ost och persilja ovanpå färsen. Rulla ihop från långsidan och för över köttfärsrullen i en smord ugnsfast form. Pensla med lite olja runtom. Stek köttfärsrullen i 225 grader i 25-30 minuter.

  5. Blanda västerbottensost, gräddfil, salt och peppar till en sås. Servera köttfärslimpan med rotfrukter och Västerbottenssås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök