Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En köttfärsrulle fylld med godsaker som lök, persilja och Västerbottensost. Tänk på att 2 formar ska få plats samtidigt i ugnen, alternativt kan du använda en stor långpanna till alltsammans.
Börja med att skala och skära potatis, morot, kålrot och palsternacka i bitar. Lägg rotfrukterna i en smord ugnsfast form. Salta och lägg på några klickar margarin eller smör. Ugnsbaka rotfrukterna i 225 grader i 40 minuter.
Häll ströbrödet i en bunke. Häll på mjölken och låt ströbrödet svälla i 10 minuter.
Hacka löken fint. Tillsätt lök, blandfärs, ägg, salt och peppar och rör ihop till en slät smet. Platta ut färsen på gladpack till en cirka 25 x 20 centimeter stor kaka.
Skär löken i skivor och stek den i lite margarin eller smör i en stekpanna. Fördela lök, riven ost och persilja ovanpå färsen. Rulla ihop från långsidan och för över köttfärsrullen i en smord ugnsfast form. Pensla med lite olja runtom. Stek köttfärsrullen i 225 grader i 25-30 minuter.
Blanda västerbottensost, gräddfil, salt och peppar till en sås. Servera köttfärslimpan med rotfrukter och Västerbottenssås.
Recept från Mitt kök