Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttfärsröra med ­blomkålscouscous

Lite annorlunda sätt att ­servera ­blomkål på, men ­väldigt gott till ­köttfärsröran.

Köttfärsröra med ­blomkålscouscous
Köttfärsröra med ­blomkålscouscous
Köttfärsröra med ­blomkålscouscous
Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 500 gköttfärs
  • 1 mskrapsolja
  • 200 gmorötter
  • 200 gpalsternacka
  • 1rödlök
  • 150 gtrattkantareller- eller annan svamp
  • salt
  • peppar
  • 1röd chili
  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 dlvatten
  • 1 mskkalvfond
  • 0,5blomkålshuvud
  • 1 mskolivolja
  • 1 mskcitron- pressad

Gör så här

  1. Fräs färsen smulig i olja i en ­stekpanna. Skala ­morötter och ­palsternacka och riv grovt. Skala och skiva löken. Rensa svampen.

  2. Lägg ner rotsaksrivet, lök och svamp i färsen och fräs ett par ­minuter. Krydda med salt och ­peppar. Dela chilin och ta bort kärnor och mellanvägg.

  3. Hacka den fint och lägg i. Tillsätt crème fraiche, vatten och fond och koka ihop i fem minuter.

  4. Dela blomkålshuvudet i buketter och ta bort rotstocken. Mixa blom­kålen fint i omgångar så den blir som couscous.

  5. Blanda med olja och citronsaft. Smaka av med lite salt och servera till ­köttfärsröran.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök