Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttfärsragu med penne

Recept på köttfärsragu med penne. Chili varierar mycket i styrka. Börja med mindre mängd och tillsätt mer om den inte är så het.

Köttfärsragu med penneKöttfärsragu med penneKöttfärsragu med penne
Recept på köttfärsragu med penne Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 gnötfärs
  • 23röda chili- t ex spansk peppar
  • 1gul lök
  • 4 klyftorvitlök
  • 2 burkarkörsbärstomater- (à 400 g)
  • 1 tärningarköttbuljong
  • 300 gpasta- gärna penne
  • 1 krukabasilika

Spenat

  • 200 gspenat
  • 2 klyftorvitlök
  • salt- strösocker, nymald ­svartpeppar, olivolja

:Kärna ur och strimla chilin. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek färsen med chili, lök och vitlök i en stekpanna. Tillsätt körsbärstomater och buljongtärning och krydda med 1 1/2 tsk salt, 1 1/2 tsk socker och 2 krm peppar. Tillsätt 2 dl vatten. Låt puttra under lock ca 10 min.Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av. Strimla basilikan och blanda ner i såsen tillsammans med pastan.

    Spenat

    1. Skala och skiva vitlöken. Fräs vitlöken i 2 msk olja tills den mjuknat och börjar få färg. Vänd ner spenaten och krydda med 1 tsk salt. Servera den nyfrästa spenaten till pastan

    Vad tyckte du om receptet?