Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på köttfärspiroger. Crème fraiche och ägg gör köttfärsfyllningen god och krämig. Antalet piroger beror på hur stor smördegen är. Överbliven smördeg kan frysas in.
Börja med fyllningen. Skala och hacka löken. Fräs löken i oljan i en gryta utan att den tar färg, ca 3 minuter. Lägg i färsen. Bryn den under omrörning jämn grynig, 5–10 minuter. Smula ner buljongtärningen och rör om. Tillsätt vatten och crème fraiche. Sjud under lock ca 15 minuter, rör om då och då. Låt kallna. Skala och hacka ägget. Blanda färs och ägg. Smaka av med salt och peppar. Blanda i örterna.
Sätt ugnen på 200 grader.
Rulla ut degen och skär den i rutor 10-12 cm på längden och bredden. Lägg 1 ½ -2 msk fyllning i mitten på varje ruta. Pensla kanterna med kallt vatten. Vik ihop pirogerna och pressa ihop kanterna. Tryck till degkanterna med en gaffel. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med lättvispat ägg och nagga med en gaffel. Grädda pirogerna i mitten av ugnen tills de fått fin färg, 15-20 minuter. Låt pirogerna vila på galler utan bakduk innan serveringen.
Recept från Mitt kök