Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Köttfärspiroger, empanadas de pino, kan göras i god tid och frysas in. Värm dem före servering.
Pirogdeg: Värm vattnet till 37°. Blanda mjöl, salt och smör. Tillsätt vatten och äggula under omrörning. Arbeta till en fast och smidig deg. Linda in degen i plastfolie och låt den vila i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 250°. Skala och hacka lök och vitlök. Stek löken i olja och smör. Tillsätt köttfärsen och stek 3–4 min. Blanda i chiliblandningen och alla kryddor och låt puttra ca 10 min. Låt blandningen kallna.
Skala och skär äggen i klyftor. Dela degen i 15 bitar. Kavla ut bitarna till runda plattor, ca 20 cm i diameter. Lägg köttfärs, ägg, oliver och russin mitt på degplattan.
Vik degen över fyllningen. Pressa ihop kanterna och försök att trycka ut all luft. Skär till kanterna så att de blir så raka som möjligt. Vik långsidan över pirogen och tryck till i kanterna. Vik sedan in kortsidorna, och tryck till i kanterna. Det är viktigt att pirogen är tät.
Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt svalna på galler. Servera med pebre.