Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fantastiskt god köttfärspaj med aubergine, cayennepeppar och vitlök. Kan inte bli fel!
Sätt ugnen på 225°. Kavla ut pajdegen och klä en kvadratisk form, ca 16x16 cm.
Skiva aubergine på längden i centimetertjocka skivor. Lägg på bakplåtspapper på plåt, pensla med olja och sätt mitt i ugnen ca 10 minuter.
Fräs färs, finhackad lök och pressad vitlök i olja. Smula färsen med gaffel och krydda med salt och cayenne. Lägg blandningen i pajformen.
Täck färsen med basilikabladen och ovanpå dem auberginen.
Vispa samman ägg, mjölk och kryddor och häll över färsen.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Servera sallad till.
Lägg mjöl och smör i en matberedare och kör till smulig massa.
Tillsätt vatten och kör snabbt ihop degen.
Låt vila 30 min. Dela i tre delar, frys in två av dem.