Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fantastiskt god köttfärspaj som är suverän att frysa in - så här gör du

Fantastiskt god köttfärspaj med aubergine, cayennepeppar och vitlök. Kan inte bli fel!

Fantastiskt god köttfärspaj som är suverän att frysa in - så här gör du
Fantastiskt god köttfärspaj som är suverän att frysa in - så här gör du
Fantastiskt god köttfärspaj som är suverän att frysa in - så här gör du
En fantastisk köttfärspaj som passar både fest och vardag Foto: Thinkstock

Ingredienser

  • 0,33pajdeg- (se nedan)

Fyllning

  • 1aubergine- ca 250 g
  • 1 mskolivolja
  • 200 gnötfärs
  • 0,5gul lök- ca 50 g
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 mskolivolja
  • 1 krmsalt
  • 1 krmcayennepeppar
  • 10basilikablad
  • 3ägg
  • 2,5 dlmjölk
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar

Det här behövs till 3 pajers deg

  • 4 dlvetemjöl- 240 g
  • 125 gsmör- eller margarin
  • 4 mskvatten
  • tre pajers deg- till pajerna gör man en gemensam deg. Delar den i tre delar, använder en del och fryser de två andra till kyckling- och laxpaj.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut pajdegen och klä en kvadratisk form, ca 16x16 cm.

  2. Skiva aubergine på längden i centimetertjocka skivor. Lägg på bakplåtspapper på plåt, pensla med olja och sätt mitt i ugnen ca 10 minuter.

  3. Fräs färs, finhackad lök och pressad vitlök i olja. Smula färsen med gaffel och krydda med salt och cayenne. Lägg blandningen i pajformen.

  4. Täck färsen med basilikabladen och ovanpå dem auberginen.

  5. Vispa samman ägg, mjölk och kryddor och häll över färsen.

  6. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Servera sallad till.

  7.  

Tre pajers deg, tre råvaror:

  1. Lägg mjöl och smör i en matberedare och kör till smulig massa.

  2. Tillsätt vatten och kör snabbt ihop degen.

  3. Låt vila 30 min. Dela i tre delar, frys in två av dem.

Vad tyckte du om receptet?