Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttfärspaj utan skal med mozzarella

Recept på en god köttfärspaj, perfekt till lunchlådan. Servera med cocktailtomater, riven ost och rucola.

Köttfärspaj utan skal med mozzarella
Köttfärspaj utan skal med mozzarella
Köttfärspaj utan skal med mozzarella
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Köttfärsen

  • smör- till formen
  • 0,5rödlök
  • smör- eller olivolja till stekning
  • 2vitlöksklyftor- finhackad
  • 125 gköttfärs
  • salt
  • svartpeppar- malen

Till äggstanningen

  • 2ägg
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- malen
  • 1 mskbasilika- hackad
  • 0,5 dlmozzarella- riven

Topping

  • 4cocktailtomater
  • 0,5rödlök- ringar
  • 0,5 dlmozzarella- riven
  • rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smörj en form cirka 12x17 centimeter (kan vara en aluminiumform).

  3. Hacka rödlöken. Fräs rödlöken i smör eller olivolja, blanda i vitlöken och köttfärsen. Rör om och stek tills köttfärsen är genomstekt, salta och peppra. Flytta över till ett fat.

  4. Vispa ihop ägg, grädde, salt, peppar, basilika och mozzarellan i en skål.

  5. Lägg köttfärsen i formen häll på äggstanningen.

  6. Dela cocktailtomaterna på mitten och lägg i formen.

  7. Skär rödlöken i ringar och lägg på. Strö över mozzarellan och grädda mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter. Ta ut ur ugnen när äggstanningen stannat och den fått en gyllenbrun färg.

  8. Lägg på lite rucola.

Vad tyckte du om receptet?