Flera recept på goda matpajer hittar du här:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på köttfärspaj. Variera kryddningen på pajen med att t ex blanda i 1 tsk spiskummin, 1 tsk curry eller 1/2 tsk chiliflakes i köttfärsfräset. Extra färgglad blir också pajen med tärnad paprika eller majs som får fräsa med.
Pajdeg: Lägg mjöl och smör, skuret i mindre bitar, i en matberedare. Mixa ihop till ett smul. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 26 cm i diameter. Ställ formen i frysen ca 10 minuter. Sätt ugnen på 225°.
Nagga pajdegen och grädda den mitt i ugnen ca 10 min.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs färs, lök och vitlök i olja i en stekpanna tills det fått fin färg. Blanda i tomatpurén och späd med vattnet. Rör i fond och krydda med 1/2 tsk salt och peppar. Låt puttra ca 5 min.
Häll köttfärsfyllningen i det förgräddade pajskalet. Strö över osten. Vispa ihop ägg, mjölk och 1 tsk salt. Häll blandningen i formen. Sänk ugnsvärmen till 200°.
Grädda pajen mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg, ca 30 min. Strö hackade örter över pajen och servera med sallad.
Flera recept på goda matpajer hittar du här: