Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttfärspaj med sufflétäcke

Köttfärspaj med sufflétäcke
Köttfärspaj med sufflétäcke
Köttfärspaj med sufflétäcke
Olof Abrahamsson

Pajdeg

  • 3 dlvetemjöl
  • 125 gsmör- eller margarin
  • 3 mskvatten- kallt

Fyllning

  • 400 gköttfärs
  • 1 msksmör- eller margarin
  • 1 stgul lök
  • 200 gchampinjoner
  • 2 msktomatpuré
  • 1 dlchilisås
  • salt
  • peppar
  • 1 tskoregano

Sufflétopp

  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 msksenap
  • 3 stäggvitor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form.

  2. Nagga och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter. Fräs färsen smulig i smör.

  3. Skala och hacka löken, skiva svampen. Låt fräsa med köttfärsen ett par minuter. Tillsätt tomatpuré, chilisås och kryddor och koka i 10 minuter.

  4. Häll fyllningen i formen. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda crème fraiche och senap och vänd ner i äggvitorna.

  5. Sänk temperaturen på ugnen till 200 rader. Bred över fyllningen och grädda i cirka 25 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök