Vad passar till köttfärslimpa?
Det är perfekt att servera din köttfärslimpa tillsammans med: sås, nykokt potatis, grönsaker och lingonsylt (som du enkelt och snabbt gör själv – här är receptet!)



Att dricka till köttfärslimpa
Köttfärslimpa gör sig bra tillsammans med ett fruktigt rödvin med bra struktur och längd i eftersmaken. Därför tipsar vi om: Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet 2013, Australien. Eller ett liknande vin på druvan shiraz.
Köttfärslimpa med bacon
En populär twist på det traditionella köttfärslimpa-receptet är att addera bacon. Det ger sälta, en lätt rökig ton och ett härligt krisp. Och rent praktiskt går det till som så att du lindar in din köttfärslimpa i bacon innan du ställer in den i ugnen.
Till ovanstående recept rekommenderar vi att du använder två paket bacon, och lindar in om lott för bästa resultat.
Med fyllning – fetaost och örter
Egentligen är det bara din egen smak som sätter gränser för vad som kan åka ner i smeten till din köttfärslimpa. Men det finns vissa råvaror som är mer populära än andra, som fetaost och örter. Så varför inte prova? Smula ner ett paket fetaost i smeten innan du lägger ner den i formen, eller klipp ner lite färsk persilja eller basilika. Så kommer din köttfärslimpa andas medelhavet – och smaka otroligt gott!
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!


