Recept & styling: Lena Söderström (@tastybylenasoderstrom) Foto: Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på köttfärslimpa. Det här receptet har jag fått från den kända pianisten Lars Roos, som ofta lagat den svenska klassikern i sitt hem i Kalifornien. Den som vill kan grädda limpan i en brödform, smord eller klädd med bakplåtspapper.
Blanda färs, salt och kryddan i en bunke. Rör i äggulorna, en i taget.
Blanda i grädden, lite i taget. Täck bunken med plastfilm och ställ färsen kallt ca 1 timme.
Sätt ugnen på 225 grader.
Forma färsen till en limpa i en ugnssäker form med bakplåtspapper. Pensla limpan försiktigt med ca hälften av det smälta smöret. Sikta över ett tunt lager ströbröd. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
Ös limpan med resten av smöret och stick in en köttermometer. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader. Efterstek limpan till 70 graders innertemperatur. Låt limpan vila ca 10 minuter och garnera med persiljan. Servera med potatismos, gröna ärter, brynt smör, pressgurka och rårörda lingon.
Recept & styling: Lena Söderström (@tastybylenasoderstrom) Foto: Eva Hildén
Recept från Mitt kök