Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttfärslimpa – recept på wallenbergare som köttfärslimpa

Recept på köttfärslimpa. Det här receptet har jag fått från den kända pianisten Lars Roos, som ofta lagat den svenska klassikern i sitt hem i Kalifornien. Den som vill kan grädda limpan i en brödform, smord eller klädd med bakplåtspapper.

Köttfärslimpa – recept på wallenbergare som köttfärslimpaKöttfärslimpa – recept på wallenbergare som köttfärslimpaKöttfärslimpa – recept på wallenbergare som köttfärslimpa
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 600 gkalvfärs
  • 1 tsksalt
  • 2 krmèpice riche- fyra kryddor
  • 4äggulor
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 msksmör- smält
  • ströbröd

Till servering och garnering

  • kruspersilja- hackad
  • 4 portpotatismos
  • 4 portgröna ärter- kokta
  • 25 gsmör- brynt
  • pressgurka- se separat recept
  • rårörda lingon- se separat recept

Gör så här

  1. Blanda färs, salt och kryddan i en bunke. Rör i äggulorna, en i taget.

  2. Blanda i grädden, lite i taget. Täck bunken med plastfilm och ställ färsen kallt ca 1 timme.

  3. Sätt ugnen på 225 grader.

  4. Forma färsen till en limpa i en ugnssäker form med bakplåtspapper. Pensla limpan försiktigt med ca hälften av det smälta smöret. Sikta över ett tunt lager ströbröd. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.

  5. Ös limpan med resten av smöret och stick in en köttermometer. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader. Efterstek limpan till 70 graders innertemperatur. Låt limpan vila ca 10 minuter och garnera med persiljan. Servera med potatismos, gröna ärter, brynt smör, pressgurka och rårörda lingon.

Vad tyckte du om receptet?

 

Recept & styling: Lena Söderström (@tastybylenasoderstrom) Foto: Eva Hildén

Recept från Mitt kök