Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 21g
Protein: 35g
Kolhydrater: 48g
Köttfärslimpa med svampcrème och ugnsrostade rotfrukter är bra att göra dubbel sats av. Rätten passar perfekt i matlåda.
Sätt ugnen på 225°. Skala och skär morötter, potatis och lök i bitar och klyftor. Blanda dem med 1 msk olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 5 min.
Hacka halva krukan timjan. Blanda färsen med hälften av den hackade timjanen, ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till en avlång limpa. Lägg limpan vid sidan av rotfrukterna och tillaga ytterligare ca 20 min.
Ansa och hacka svampen. Skala och finhacka 1 liten lök. Stek svamp och lök i 1 msk olja i en stekpanna tills svampen fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Rör ner färskost och resten av den hackade timjanen.
Skär köttfärslimpan i skivor och klicka på svampröran. Servera med de ugnsrostade rotfrukterna. Garnera med timjankvistar.