Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttfärslimpa med svamp

Köttfärslimpa med svamp och ugnsbakade rotfrukter. Enkelt och gott recept på köttfärslimpa.

Köttfärslimpa med svamp
Köttfärslimpa med svamp
Köttfärslimpa med svamp
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 0,75 dlhavregryn
  • 1,5 mskpotatismjöl
  • 2 dlmjölk
  • 400 gnötfärs
  • 1 tsksalt
  • 1 mskoxfond
  • 1 stägg
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskgul lök- riven
  • 2 burkchampinjoner- skivade och konserverade, à 200 g
  • 4 stpalsternackor
  • 4 stmorötter
  • 250 gsteklök
  • 2 msksmör- smält
  • 0,5 dlpersilja- hackad

Gör så här

  1. Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk i en bunke. Låt det svälla minst 10 minuter. Lägg i färs och salt. Blanda väl.

  2. Rör sedan ner oxfond, ägg, peppar, lök och avrunna skivade champinjoner. Rör färsen smidig.

  3. Forma färsen till en limpa på ett vattensköljt smörpapper. Låt färsen glida ner i en smord ugnssäker form eller långpanna.

  4. Skala smålök, palsternackor och morötter. Skär rotfrukterna i bitar och lägg dem och lökarna runt färsen. Pensla med smör och salta lätt.

  5. Sätt in fatet mitt i ugnen som värmts upp till 250 grader och minska sedan värmen direkt till 175 grader. Grädda färsen cirka 45 minuter.

  6. Rör om bland rotfrukter och lök några gånger under stekningen.

  7. Skär upp färsen i skivor och lägg tillbaka i formen och strö över hackad persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök